Historie TV de Gagel

In 1975 drong het tennisvirus door tot de gemeente Meerlo-Wanssum. Enkele fervente liefhebbers namen de oprichting op zich van tennisvereniging de Gagel. Waar komt die naam nu eigenlijk vandaan? Die refereert aan een typisch plantje, dat goed gedijt op de natte en zure grond in de omgeving van het tennispark.

De club werd officieel opgericht op 26 november 1975 en onder de paraplu van “Stichting de Broekberg” gebracht. De stichting zorgde voor de aanleg van de eerste twee gravelbanen.

Het waren de jaren zeventig dat het tennis als volkssport werd omarmd. Dat was ook bij TV de Gagel te merken. De club startte aanvankelijk met 65 leden, doch groeide binnen drie jaar door naar 275 leden. Een ledenstop was onvermijdelijk met twee banen. Een logisch gevolg was de uitbreiding in 1979 met de banen 3 en 4 en in 1982 alweer met de banen 5 en 6. In 1982 had TV de Gagel 315 leden. Dat was een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van TV de Gagel. In 1991 werden vier gravelbanen verlicht.

De eerste jaren was het een beetje behelpen met de accommodatie. De club beschikte niet over een kantine met bijbehorende voorzieningen. Met de ambitie om competitie te spelen en toernooien te organiseren was een fatsoenlijke accommodatie wel een vereiste.

In 1980 werd met overweldigende ondersteuning van de leden het huidige clubhuis gebouwd. Daarmee voldeden we aan alle KNLTB-eisen. Vanaf de jaren negentig werd de kantine nog meerdere keren onder handen genomen en uitgebreid. Het huidige resultaat met een mooie serre en overkapping mag er echt zijn.  

Vanaf 2001 besloot TV de Gagel zelfstandig verder te gaan. Vanaf dat jaar maakt de club geen deel meer uit van Stichting de Broekberg.

In 2009 werd een droom werkelijkheid. De gravelbanen van het eerste uur, inmiddels meer dan 30 jaar oud, waren aan vervanging toe. Met een investeringssubsidie van de gemeente Meerlo-Wanssum werden vier nieuwe all-weather banen aangelegd, waardoor de banen nu het gehele jaar bespeelbaar zijn.

TV de Gagel

Bij TV de Gagel organiseren we van alles voor jong en oud. Op sportpark de Meulenbeek in Wanssum hebben we 4 prachtige banen die bij goed én minder goed weer te bespelen zijn. 

Tennispark De Gagel 

Gagel 2 
5861 CZ WANSSUM 
Telefoon: 0478 53 15 68
Mail: tvdegagel@hotmail.com

TV de Gagel | © 2022 | Alle rechten voorbehouden.